3 januari 2020 -

Welkom bij S&S!

Welkom bij Spotlights & Spreadsheets, een maandelijkse podcastserie vol interviews met de zakelijke breinen in de (Nederlandse) kunstwereld.

Mijn naam is Linda Kokke, en hoewel ik als klein meisje altijd balletdanseres of voetballer wilde worden, heb ik inmiddels een nieuwe ambitie: zakelijk leider of directeur worden in de kunst- en cultuursector. In 2019 mocht ik daarom het Anne Faber Stipendium in ontvangst nemen, een beurs voor de ontwikkeling van jong zakelijk talent in de podiumkunsten.

Met het stipendium als steuntje in de rug én vanuit mijn honger naar meer geleefde kennis en ervaring ben ik deze podcastserie begonnen. Ik ga hierin in gesprek met de mensen die zich de schermen bezighouden met de wat minder sexy kant van de kunst en het artiestenleven: contracten, personeelsbeleid, wetgeving, financiering en subsidies. Want hoe is het om die zakelijke pion te zijn in een omgeving waarin de kunst het laatste woord heeft?

We praten over persoonlijk leiderschap, over hun successen en hun ‘fuckups’ en over hoe ze zijn gekomen tot waar ze nu staan. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd hoe zij omgaan met die eeuwige spanning tussen zakelijk beleid en de onvoorspelbaarheid van creativiteit. 

Volg Spotlights & Spreadsheets ook op Instagram & Facebook!

foto’s: Roeltje van de Sande Bakhuyzen
◀ Naar overzicht

Ogenblikje...